IV Lubuskie Plony Jesieni
Lubuskie Plony Jesieni to smaczna impreza. Przekonali się o tym ci, którzy
12 października odwiedzili teren Zielonogórskiego Rynku Rolno – Towarowego. To już czwarta edycja Lubuskich Plonów Jesieni. Działania skierowane były w głównej mierze na promocję lubuskich producentów warzyw, owoców i zdrowej żywności oraz produktu regionalnego i tradycyjnego. Działania te wpisują się w lubuską markę i kampanię promocyjną zdrowego odżywiania i stylu życia. Ponadto przedsięwzięcia umożliwia nawiązanie bezpośredniego kontaktu mieszkańcom regionu lubuskiego z producentami i wystawcami ekologicznej żywności. Uroczystego otwarcia dokonała Elżbieta Polak - marszałek województwa oraz członek zarządu Stanisław Tomczyszyn, dziękując wszystkim za przybycie, a rolnikom i wystawcom za wszystkie produkty jakie przywieźli. Lubuskie Plony Jesieni to wyjątkowa okazja do spróbowania wielu regionalnych smaków, ale i porozmawiania o ich produkcji. Wystawcy zdradzali niektóre tajniki swoich znakomitości. Dla odwiedzających zorganizowano konkursy z nagrodami, m.in. konkurs na najokazalszą dynię oraz pokaz kulinarny: "Jabłko w trzech odsłonach". Na scenie zaprezentował się m.in.: Zespół Bolero czy kapela Bajer. Impreza zakończyła się wielkich sukcesem i tłumem odwiedzających.
Zadanie sfinansował Sekretariat Regionalny KSOW.
dodała: joanna pilecka